Label

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ya, ini salah satu website yang saya bina. Ini ialah untuk servis terjemahan Bahasa Inggeris, Bahasa Korea dan Bahasa Melayu. Milik partner saya, Yusef yang berhenti kerja untuk menumpukan sepenuh perhatian kepada perkhidmatan terjemahan dari Bahasa Inggeris ke Bahasa Korea dan sebaliknya.

Website tersebut dibina menggunakan WordPress self hosted platform. Saya memang gemarkan WordPress pun. Malah tidak bercadang untuk membina website menggunakan platform lain. WordPress pada saya, sudah cukup bagus bagi sesiapa yang mahu memiliki laman web yang cantik dan menarik, lengkap dengan pelbagai fungsi.

korean translator in malaysia

TranslatorsService.com pada asalnya hanyalah sebuah website freelance English Korean translator. Kemudian, disebabkan permintaan yang sampai ke tahap tidak menang tangan, penterjemah tersebut terpaksa berhenti kerja dan menumpukan sepenuh perhatian kepada bidang penterjemahan. Kini, ia memiliki beberapa penterjemah “native speaker”, seorang wanita warganegara Korea. Ok, itu sudah cukup bagus kan.

Mana nak cari English Korean translator di Malaysia ni? Di TranslatorsService.com